Зображення взято з: https://www.electric.coop/colorado-co-ops-empower-program-helps-make-energy-efficiency-affordable

Влада США планує фінансово стимулювати енергокооперативи для впровадження ВДЕ та інфраструктури електромобільності

У п’ятницю Палата Представників (нижня палата конгресу США) прийняла законодавчий пакет витрат у розмірі 1,85 трильйона доларів, який включає прямі федеральні платежі для кооперативів на розвиток нових енергетичних ресурсів і технологій. Зокрема законодавство підтримає використання кооперативами відновлюваних джерел енергії, а також фінансування на проєкти зі зберігання та накопичення енергії. Тепер пакет має бути затверджений Сенатом.

«Оскільки електричні кооперативи працюють, щоб надійно задовольняти майбутні потреби в енергії за ціною, яку можуть собі дозволити споживачі, вони повинні мати рівний доступ до енергетичних стимулів і програм», – говорить Джим Метісон, керівник Національної Асоціації Сільських Енергетичних Кооперативів США (NRECA – National Rural Electric Cooperative Association).

Положення про пряму оплату створить для кооперативів рівні умови з комунальними підприємствами, які вже отримують федеральні податкові пільги за забезпечення електроенергією з відновлюваних джерел, а також за інвестування в захоплення та зберігання вуглецю (технології, що дозволяють запобігти шкідливим викидам вуглецю в атмосферу).

Законопроєкт також передбачає прямі податкові стимули для розвитку електромобільної інфраструктури, яку активно розвиває значна кількість американських енергокооперативів. Крім того, в законопроєкті передбачено 10 мільярдів доларів для добровільної програми, в межах якої федеральний уряд надає гранти та позики кооперативам, що впроваджують ВДЕ-технології, підвищують енергоефективність та знижують викиди парникових газів, або закривають свої електростанції на викопному паливі.

«Закон Палати представників надасть кооперативам доступ до прямих стимулів для підтримки енергетичних інновацій та створить програму на 10 мільярдів доларів для підтримки добровільного переходу кооперативів на чисту енергію», – говорить керівник NRECA Джим Метісон. «Це належне визнання необхідності вирівняти умови для неприбуткових кооперативів, зменшити витрати та відкрити нові можливості для інновацій».

Для довідки

Електричні енергокооперативи – основа забезпечення електроенергією американських сільських територій. Їх мережі охоплюють 75% сільських територій США та 56% території усієї країни. Вони виробляють понад 5% та розподіляють понад 12% всієї електроенергії, що споживається у США. Власниками енергетичних кооперативів у США є місцеве населення, загальна кількість членів енергетичних кооперативів становить понад 42 мільйони громадян.

Допис на основі матеріалу з порталу Національної Асоціації Сільських Енергетичних Кооперативів (NRECA – National Rural Electric Cooperative Association) https://www.electric.coop/house-passes-direct-pay-incentives-for-co-ops-bill-heads-to-senate

Зображення взято з: www.electric.coop/colorado-co-ops-empower-program-helps-make-energy-efficiency-affordable

Набір на Школу Енергетичної Кооперації завершено!

В межах проєкту ми розвиваємо освітні продукти, що допомагають українцям більше дізнаватися про енергетичну кооперацію та запускати власні енергокооперативи.

Стежте за новинами на сайті або в соцмережах Greencubator.

Набір на наступні освітні програми відкриється незабаром!

Залиште свої контакти і ми поінформуємо вас про відкриття прийому заявок на наступну Школу Енергетичної Кооперації